UCI Landscape Enhancement – Design/Build

The prescriptive requirement of this project as directed by UCI was to design and construct a new entry plaza to the Claire Trevor School of Arts between the Scene Shop and Robert Cohen Theater.

Slater Builders partnered with Valleycrest Design Group to develop an attractive, engaging and cohesive campus plaza with continuity and connectivity to the exiting surrounding area.  The project included a clear and distinguishable entrance through the integration of hardscape features such as sandblasted concrete steps and colored seat walls, planting areas with a low-water demanding palette, efficient irrigation systems with low-water application capabilities, site drainage and integral site lighting.

Our main enhancement that set us apart for all other design/build teams was the vertical illuminated canvas sculpture that established a focal point within the plaza.  Furthermore, the new landscape and irrigation components incorporated UCI’s GREEN and GOLD Plan with plantings that were environmentally suitable and more sustainable.

Location: Irvine, CA

Client: University of California, Irvine

Completion Date: April 2011

Size: 12,000 SF